Din krop tips

7 gode vaner der alle gør en forskel:

Din krop er at betragte som en fascinerende maskine med en masse knapper/tandhjul du kan justere på, som påvirker kroppen forskellige steder. Kroppen består jo både af muskler, knogler, bindevæv/fascier, ligamenter, hud, organer samt blod incl. en masse celler, som er afhængig af og påvirker hinanden. Hvis der er ubalance et sted påvirker det også andre steder i kroppen.


Vil du gøre en forskel for din krop, så start gerne med at træne én god vane, hent gerne inspiration herunder.

  1.

  Husk at drikke ca. 2 liter vand dagligt

  (et par kopper kaffe/te må gerne indgå i det regnskab).

   2.

   Få bevæget dig fysisk hver dag.

   Har du ikke overskud til den mere intensive træning, vil blot en lille gåtur i den friske luft gøre en forskel både fysisk og mentalt.

    3.

    Rejs dig og få strukket nakke/skuldre ud ved stillesiddende arbejde

    Få rejst dig op en gang i mellem og får rørt dig lidt - og evt. lavet enkelte simple strækøvelser for nakke/skulder.

    Arbejder du meget foran computer, så husk at sætte skærmen i en højde så du ikke belaster nakke/skulder mere end højest nødvendigt.

     4.

     Spis sundt, grønt, fiberrigt og varieret.

     Dermed forsynes "motoren" og fordøjelsen med brændstof og immunforsvaret boostes.

      5.

      Husk de dybe vejrtrækninger "ned i maven".

      Det er med til at afspænde din krop dvs. at få din krop i "det parasympastiske nervesytem/afslapningssystem". Det har stor betydning på bl.a. din fordøjelse

      og hvis du føler dig stresset. Den gode dybe vejrtrækning har også betydning for udskillelse af affalsstoffer og et godt kredsløb.

       6.

       Få sovet 7-8 timer hver nat.

       Forskning viser følgende: Over 7 timers søvn påvirker frigivelse af signalstoffer fra immunceller og har derfor POSITIV INDVIRKNING PÅ DIT IMMUNFORSVAR. Søvn rydder op i forbindelserne i hjernen når du sover. Søvn skaber plads til ny indlæring. Søvn påvirker dine valg i forhold til kost og omfang af fysisk aktivitet. Den rette mængde søvn øger præstationsevnen. Søvn påvirker hjernen, som sender signaler ud til hele kroppen.

        7.

        Reserver tid i din kalender hvor du ikke skal noget!

        - eller til at gøre noget særligt for DIG.

         Hvad kan jeg hjælpe dig med?

         Jeg kan med mine manuelle behandlinger supplere med at hjælpe med bedre "balance" i kroppen. Det kan f.eks. være behandlinger i zoner for det endokrine/hormonsystem, immunsystemet, smerter/spændinger i kroppen, fordøjelsen eller skabe ro i dit nervesystem. Med KST arbejder jeg lokalt på kroppen med små nænsomme tryk og træk fra Korsben/bækken til og omkring nakken/kraniet. Jeg har desuden mulighed for, at inddrage teknikker fra nerverefleksologien, hvor jeg f.eks. trykker lokalt på triggerpunkter f.eks. omkring hofte/bækken. 

         TIPS TIL DIG

         Holdning når du går


         ....et lille nemt tip - med stor betydning.


         Nakke og rygproblemer

         Din holdning når du sidder


         Husk at tænke på din holdning når du sidder med digitale enheder! Se herover hvor mange kilo din nakke belastes med ved de 4 holdninger herover.

         Tips til at huske væske

         HUSK væske:


         Har du svært ved at huske at få drukket nok vand?


         Nok tilført væske i kroppen er med til at udskille affaldsstoffer, hjælper din fordøjelse på vej og kan f.eks. mindske risikoen for hovedpine og svimmelhed.

         Tip: Kom min. 3 elastikker på din drikkedunk. For hver gang du har drukket en flaske og fyldt op igen må du fjerne en elastik. Når du går i seng, skal alle elastikker gerne være fjernet.

         Massér med bold under fødderne:


         Stå op med vægten på den ene fod, træd på massagebolden og rul langsomt med bolden under foden i mindst 2 min. på hver fod. Mærk bagefter hvordan det øger blodcirkulationen i fødder og underben samt bløder op i muskler og fascier/bindevæv. Mærker du særligt ømme punkter kan det være fordi det har effekt som zoneterapi og dermed påvirker udfordrede zoner, som forplanter sig videre op i kroppen. 

         Eksperimentér dig frem med hvilken størrelse og hårdhed af bold du synes er bedst.

         Den gode vane


         Træn én god vane af gangen!

         Gentag din nye vane hver dag i 100 dage og du vil herefter lave den automatisk uden at tænke over det. Hæng skemaet på køleskabet og sæt et kryds i skemaet for hver dag du har trænet din nye vane.

         RASK ZONE

         KONTAKT:

         Bag Haverne 54 - 4600 Køge

         Copyright © Alle rettigheder forbeholdes

         FØLG MIG

         CVR 41509236